Tekstversie

Op een schitterende plek in het Havenkwartier...


* ONZE ACTUELE NIEUWSBERICHTEN

* OPENING OP AFSPRAAK WINTER/VOORJAAR 2022
Momenteel zijn we volledig geopend, maar wel uitsluitend op afspraak. De verwachting is dat we dit tot de zomerstop niet meer gaan veranderen.

U kunt voor het maken van een afspraak bellen op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 10.00 en 16.00 uur met 0570-244000.
Meer informatie over het afsprakensysteem kunt u lezen in een uitgebreider hoofdstukje iets verder hieronder.

* UPDATE LIJSTENMAKERIJ
Vanwege de grote vraag naar inlijstwerk kunnen wij de komende periode niet altijd alle opdrachtverzoeken aannemen. Bij aanvragen krijgen leden van de Kunstuitleen voorrang. We bekijken van week tot week hoe zich dit ontwikkelt, maar verwachten dat deze situatie zeker nog tot de zomer kan duren. Mocht u zelf iets in willen laten lijsten; bel gewoon even met 0570-244000 om de mogelijkheden te bespreken.

Deze situatie heeft geen invloed op ons restauratiewerk, omdat dit specifieke werk door 1 vaste persoon uitgevoerd wordt en de instroom aan werk hiervan min of meer stabiel is.

* HERINRICHTING KUNSTUITLEEN
De verhuizing van onze vestiging in Ermelo heeft mede geleid tot een complete herinrichting van ons pand in Deventer.
De ruimtes zijn voorzien van vaste vloerbedekking en er is op meerdere plekken hangrail vervangen door een ophangsysteem met spotverlichting. Daardoor is de beleving van de getoonde kunst enorm verbeterd. Daarnaast zijn de wanden opnieuw gesaust zijn er een aantal expositiewanden geplaatst, waardoor we meer kunst aan de wand kunnen tonen. Door vervanging en verplaatsing van meubilair is het bij de uitgiftebalie een stuk ruimer van opzet geworden. Tot slot is de lijstenpresentatie vernieuwd, is er nu prachtige glaskunst van Loranto te koop via onze Galerie en hebben we twee bijzondere one-off kunstlampen en een acoustisch lichtpaneel van AB-Design tentoon gesteld.

* OPENING WINTER/VOORJAAR 2022

Maatregelen ivm Corona-preventie: Kunstuitleen, Galerie en Lijstenmakerij Deventer is open voor bezoek, op afspraak. Onze administratie is telefonisch bereikbaar van ma t/m vrij tussen 10 en 16 uur.


* TOELICHTING OPENING OP AFSPRAAK
Voor het maken van een afspraak voor bezoek zijn we telefonisch bereikbaar via 0570-244000.
We zijn doorgaans bereikbaar op werkdagen (van maandag t/m vrijdag) tussen 10.00 en 16.00 uur.
Spreekt u bij geen gehoor even uw naam en telefoonnummer in; wij bellen u dan zsm terug. (In de weekends zijn we niet geopend.)

Sinds enige tijd zijn onze 3 vestigingen weer volledig in bedrijf, maar wel uitsluitend op afspraak. Het uitzoeken of ruilen van kunstwerken is gewoon mogelijk. Hetzelfde geldt voor voor interieur-en lichtadviezen; ook die kunnen we voor u verzorgen. Inlijstwerk wordt momenteel (soms) beperkt aangenomen, omdat we sinds begin van het jaar met een kleiner team werken.

Wij hebben het afspraaksysteem vorig jaar ingevoerd, omdat onze locaties niet zodanig in te richten zijn dat de 1,5 meter-regels nageleefd konden worden. Ondanks de versoepelingen tav Corona blijven we werken met het afspraken-systeem, omdat het goed bevalt. Er zijn nu geen piek-momenten met lange wachttijden meer en u krijgt de onverdeelde aandacht op het moment dat u zelf gekozen heeft.

De afspraken zijn op basis van vaste tijdslots en qua tijd afgestemd op uw reden van bezoek. U wordt verzocht wat eerder of exact op tijd te zijn. Als er nog mensen aanwezig zijn, dan hebben we een apart wachtplekje ingericht. Meestal hoeft u niet meer dan een paar minuten te wachten. U hoeft bij ons geen mondkapje te dragen en we vragen ook niet naar de Check-app, omdat u in principe alleen met uw eigen gezelschap bent.

* DIGITALE CATALOGUS KUNSTWERKEN
Steeds meer mensen maken gebruik van onze digitale catalogus om een werk uit te kiezen of te reserveren. U kunt de catalogus bereiken door hier te klikken. In de catalogus staat ongeveer een derde deel van de totale kunstcollectie van onze 3 vestigingen.

Les kois (gris) van Ineke ten Kaate

* NIEUW WERK INEKE TEN KAATE
De werken komen uit een expositie met abstract realisme van Ineke. Het betreft diverse schilderijen met verschillende thema's. Zo zijn er nieuwe natuur-schilderijen van haar hand van o.a. kois, libellen, bijen, een grote stier, een schaap, en klaprozen, maar ook een groot werk met wielrenners en een 3-tal doeken van mooie jonge vrouwen. Een verrassend geheel, met als overeenkomst de losse stijl van schilderen met het paletmes en haar herkenbare kleurgebruik.

Alle schilderijen van Ineke ten Kaate zijn zowel te huur als te koop.

* UITBREIDING KUNSTCOLLECTIE

Leap of Faith van Wil Mijer: één van de 15 foto's uit de expositie.

* Afgelopen tijd hebben we een aantal nieuwe werken aan kunnen schaffen die nu in de collectie opgenomen zijn. Het gaat om heel diverse werken van o.a. Jennifer Wijnbergen, Piotr, Ronald Boonacker, Oliver Beijn, Kantcho Kanev, Saskia Bremer, Quaraish, Merche Oleivre, Ada Breedveld en Peter Meijer.

* Na een expositie met sprookjesachtige natuurfoto's van Wil Mijer, zijn er nog enkele schitterende foto's beschikbaar om te huren of te kopen.

* Daarnaast is de collectie ook uitgebreid met een aantal kunstwerken uit de collectie van Kunstuitleen Noordwest Veluwe.

Het bijzondere van Kunstuitleen Deventer is dat de collectie enorm breed is. Van zeefdruk tot ets, keramiek, glaskunst en originele hedendaagse, kleurrijke kunst op canvasdoek. Onze kunstenaars komen uit heel Nederland en deels uit het buitenland. Dus als U al langer met het idee speelt om wat moois voor aan de muur, op de vensterbank of dressoir te zoeken: wordt gewoon lid. De prijzen zijn alleszins betaalbaar en de helft van het huurbedrag bestaat uit een spaardeel waarmee U bij aankoop van een schilderij of object een (aan)betaling kunt doen. Nieuwsgierig geworden? Maak snel een afspraak om ons te bezoeken en op uw gemak rond te snuffelen in onze uitgebreide collectie.

De huidige locatie van de Kunstuitleen: In het voormalige Davo-gebouw in het havenkwartier hebben we nu een mooie lichte ruimte, met een verrassende collectie hedendaagse kunst.


* UPGRADE EN ONDERHOUD COLLECTIE

Les deux Amies van Ineke ten Kaate. Dit schilderij heeft inmiddels een nieuw onderkomen met uitzicht op de IJssel.

Naast de doorlopende uitbreiding van de kunstcollectie wordt er ook hard gewerkt aan het upgraden van de kunstcollectie.

Iedere maand worden een aantal werken tijdelijk uit de collectie gehaald voor reiniging, reparatie of om helemaal opnieuw en vooral mooier in te lijsten. Om die laatste reden zijn er ook al diverse kunstwerken van niet reflecterend museumglas voorzien.

Verder worden de kunstwerken tegenwoordig beschermd met zachte hoekbeschermers, zodat er minder beschadigingen kunnen ontstaan. We willen zo de kwaliteit van de Kunstuitleen en de collectie nog verder verbeteren. Op die manier hangt het straks nog mooier bij u aan de wand.

"Let's Party"van Marianne Naerebout: een prachtige, kleurige, grote en vrolijke zeefdruk.


WELKOM BIJ KUNSTUITLEEN DEVENTER

Lago di Garda I van Ronald Boonacker. Eén van de prachtige zeefdrukken uit de Boonacker-collectie.

* Algemene informatie over de Kunstuitleen en de Lijstenmakerij

De Kunstuitleen in Deventer, die voorheen gevestigd was in het oude Kunstenlab-gebouw aan het Laboratoriumplein, is eind 2014 verhuisd. Het nieuwe adres is de Mr. H.F. de Boerlaan 151, het voormalige Davo-gebouw in het Havenkwartier. De huidige locatie is makkelijk bereikbaar en er is ruime, gratis parkeergelegenheid, pal voor de deur. Om kunstwerken te kunnen lenen of reserveren moet u lid zijn van de Kunstuitleen. Met een geldig identiteitsbewijs en een machtiging voor uw Iban kunt u zich laten inschrijven en direct iets lenen.
De Kunstuitleen, bij velen nog bekend als Kunstenlab, doet regelmatig dienst als uitvalsbasis voor activiteiten en een aantal keren per jaar worden er kleine exposities gehouden. Grotere exposities kunnen wij zelf niet meer huisvesten, maar vindt u doorlopend bij het Kunstenlab aan het Havenplein.
Sinds de verhuizing is er in de Kunstuitleen ook een goed gesorteerde Lijstenmakerij aanwezig, speciaal voor de leden. U kunt er werkelijk van alles, op maat, in laten lijsten.


Graag verwelkomen wij U (op afspraak) in onze Kunstuitleen.

Son of a Beach van Peter Meijer. Een mooie zeefdruk in luxe zilverkleurige lijst met museumglas.


Kunstuitleen Deventer - Bezoekadres (alleen op afspraak): Mr. H.F. de Boerlaan 151 - Deventer - Telefoon: 0570-244000
E-mail:
info@kunstuitleen-deventer.nl
Administratie (alleen op afspraak of voor postverzending): Kunstuitleen Midden Nederland - Krachtenveld 52 - 3893 CD Zeewolde - Telefoon: 036-5226632
Openingstijden:
klik hier voor de actuele openingstijden.