Tekstversie

Op een schitterende plek in het Havenkwartier...

Maatregelen ivm Corona-preventie: Ook dit najaar kunt u ons alleen op afspraak bezoeken.


* ONZE ACTUELE NIEUWSBERICHTEN

* MAATREGELEN IVM CORONA-PREVENTIE EN OPENING NAJAAR 2020
In verband met de ontwikkelingen rond het Coronavirus is Kunstuitleen, Galerie en Lijstenmakerij Deventer sinds begin juni weer beperkt open op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur, maar alleen op afspraak. Ook dit najaar blijft dat zo. Er zijn ook afspraakmogelijkheden op andere dagen als u niet op zaterdag kunt. Afspraken kunnen uitsluitend telefonisch ingepland worden via 0570-244000. U kunt hier voor bellen op werkdagen tussen 10 en 16 uur.

De afspraken zijn op basis van vaste tijdslots en qua tijd afgestemd op uw reden van bezoek. Aangezien wij niet aan de 1,5 meter regels kunnen voldoen hanteren we geen vrije toegang meer. Op deze manier kunt u ons veilig bezoeken. U wordt verzocht wat eerder of exact op tijd te zijn. Als er nog mensen aanwezig zijn, dan hebben we een apart wachtplekje ingericht. Meestal hoeft u niet meer dan een paar minuten te wachten. We stellen het gebruik van mondkapjes binnen niet verplicht, omdat u in principe alleen met uw eigen gezelschap bent. U bent uiteraard vrij ze wel te gebruiken en als u er op staat dat onze medewerker dat ook doet, kunt u dat bij het reserveren aangeven.

Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen, maar op deze manier kunnen we iedereen toch goed en veilig van dienst zijn.

* DIGITALE CATALOGUS KUNSTWERKEN
Steeds meer mensen maken gebruik van onze digitale catalogus om een werk uit te kiezen of te reserveren. U kunt de catalogus bereiken door hier te klikken. In de catalogus staat een (derde) deel van de totale kunstcollectie van onze 3 vestigingen.

* NIEUWE KUNST EN LIJSTPROFIELEN IN COLLECTIE
Er is weer diverse nieuwe kunst te koop en te huur, o.a. enkele boeketten schilderijen uit een recente expositie van Catrien Dirkmaat, een aantal nieuwe werken van Ineke ten Kaate, en ook de lijstencollectie is weer helemaal up-to-date.

Les kois (gris) van Ineke ten Kaate

* NIEUW WERK INEKE TEN KAATE
De werken komen uit een expositie met abstract realisme van Ineke. Het betreft diverse schilderijen met verschillende thema's. Zo zijn er nieuwe natuur-schilderijen van haar hand van o.a. kois, libellen, bijen, een grote stier, een schaap, en klaprozen, maar ook een groot werk met wielrenners en een 3-tal doeken van mooie jonge vrouwen. Een verrassend geheel, met als overeenkomst de losse stijl van schilderen met het paletmes en haar herkenbare kleurgebruik.

Alle schilderijen van Ineke ten Kaate zijn zowel te huur als te koop.

* UITBREIDING KUNSTCOLLECTIE

Leap of Faith van Wil Mijer: één van de 15 foto's uit de expositie.

* Afgelopen tijd hebben we een aantal nieuwe werken aan kunnen schaffen die nu in de collectie opgenomen zijn. Het gaat om heel diverse werken van o.a. Jennifer Wijnbergen, Piotr, Ronald Boonacker, Oliver Beijn, Kantcho Kanev, Saskia Bremer, Quaraish, Merche Oleivre, Ada Breedveld en Peter Meijer.

* Na een expositie met sprookjesachtige natuurfoto's van Wil Mijer, zijn er nog enkele schitterende foto's beschikbaar om te huren of te kopen.

* Daarnaast is de collectie ook uitgebreid met een aantal kunstwerken uit de collectie van Kunstuitleen Noordwest Veluwe.

Het bijzondere van Kunstuitleen Deventer is dat de collectie enorm breed is. Van zeefdruk tot ets, keramiek, glaskunst en originele hedendaagse, kleurrijke kunst op canvasdoek. Onze kunstenaars komen uit heel Nederland en deels uit het buitenland. Dus als U al langer met het idee speelt om wat moois voor aan de muur, op de vensterbank of dressoir te zoeken: wordt gewoon lid. De prijzen zijn alleszins betaalbaar en de helft van het huurbedrag bestaat uit een spaardeel waarmee U bij aankoop van een schilderij of object een (aan)betaling kunt doen. Nieuwsgierig geworden? Bezoek ons eens vrijblijvend tijdens onze openingsuren.

De huidige locatie van de Kunstuitleen: In het voormalige Davo-gebouw in het havenkwartier hebben we nu een mooie lichte ruimte, met een verrassende collectie hedendaagse kunst.


* UPGRADE EN ONDERHOUD COLLECTIE

Les deux Amies van Ineke ten Kaate. Dit schilderij heeft inmiddels een nieuw onderkomen met uitzicht op de IJssel.

Naast de doorlopende uitbreiding van de kunstcollectie wordt er ook hard gewerkt aan het upgraden van de kunstcollectie.

Iedere maand worden een aantal werken tijdelijk uit de collectie gehaald voor reiniging, reparatie of om helemaal opnieuw en vooral mooier in te lijsten. Om die laatste reden zijn er ook al diverse kunstwerken van niet reflecterend museumglas voorzien.

Verder worden de kunstwerken tegenwoordig beschermd met zachte hoekbeschermers, zodat er minder beschadigingen kunnen ontstaan. We willen zo de kwaliteit van de Kunstuitleen en de collectie nog verder verbeteren. Op die manier hangt het straks nog mooier bij u aan de wand.

"Let's Party"van Marianne Naerebout: een prachtige, kleurige, grote en vrolijke zeefdruk.


WELKOM BIJ KUNSTUITLEEN DEVENTER

Lago di Garda I van Ronald Boonacker. Eén van de prachtige zeefdrukken uit de Boonacker-collectie.

* Algemene informatie over de Kunstuitleen en de Lijstenmakerij

De Kunstuitleen in Deventer, die voorheen gevestigd was in het oude Kunstenlab-gebouw aan het Laboratoriumplein, is eind 2014 verhuisd. Het nieuwe adres is de Mr. H.F. de Boerlaan 151, het voormalige Davo-gebouw in het Havenkwartier. De huidige locatie is makkelijk bereikbaar en er is ruime, gratis parkeergelegenheid, pal voor de deur. De Kunstuitleen, bij velen nog bekend als Kunstenlab, doet regelmatig dienst als uitvalsbasis voor activiteiten en een aantal keren per jaar worden er exposities gehouden. Sinds de verhuizing is er in de Kunstuitleen ook een goed gesorteerde Lijstenmakerij aanwezig. U kunt er werkelijk van alles, op maat, in laten lijsten.

Om kunstwerken te kunnen lenen of reserveren moet u lid zijn van de Kunstuitleen. Heeft U interesse, dan kunt U zich tijdens de openingstijden van de Kunstuitleen laten inschrijven. U kunt dan tegelijkertijd rustig rondkijken in de uitgebreide collectie kunst en het werk van Uw keuze meteen meenemen. Natuurlijk kunt U dan ook langskomen (op afspraak) om een werk om te ruilen, voor meer informatie of gewoon om eens wat rond te snuffelen in de steeds wisselende collectie.


Graag verwelkomen wij U in onze Kunstuitleen.

Son of a Beach van Peter Meijer. Een mooie zeefdruk in luxe zilverkleurige lijst met museumglas.


Kunstuitleen Deventer - Bezoekadres (alleen op afspraak): Mr. H.F. de Boerlaan 151 - Deventer - Telefoon: 0570-244000
E-mail:
info@kunstuitleen-deventer.nl
Administratie (alleen op afspraak of voor postverzending): Kunstuitleen Midden Nederland - Krachtenveld 52 - 3893 CD Zeewolde - Telefoon: 036-5226632
Openingstijden:
klik hier voor de actuele openingstijden.