Tekstversie

Op een schitterende plek in het Havenkwartier...

Maatregelen ivm Corona-preventie: Ook na de zomerstop kunt u ons, alleen op afspraak, op zaterdagmiddag bezoeken.


* ONZE ACTUELE NIEUWSBERICHTEN

* ZOMERSLUITING EN BEPERKTE OPENING SEPTEMBER
De hele maand augustus zijn we gesloten.
Vanaf de laatste week van augustus zijn we weer telefonisch bereikbaar voor het plannen van afspraken in september.
In september houden we een beperkt aantal momenten vrij voor uitzoek- of omruil-afspraken. We doen dit vanwege drukte door de verhuizing van onze vestiging in Ermelo en omdat Deventer regelmatig als tijdelijke opslag voor deze verhuizing gebruikt wordt.
Vanaf begin oktober, als Ermelo heropend is, zullen we in Deventer weer met normale bezetting draaien.

* MAATREGELEN IVM PREVENTIE CORONAVIRUS
In verband met de ontwikkelingen rond het Coronavirus is Kunstuitleen, Galerie en Lijstenmakerij Deventer sinds begin juni weer beperkt open, maar alleen op afspraak. Dit blijft ook zo na de zomerstop. Afspraken kunnen alleen telefonisch ingepland worden via 0570-244000. U kunt hier voor bellen op werkdagen tussen 10 en 16 uur.

De afspraken zijn op basis van vaste tijdslots en qua tijd afgestemd op uw reden van bezoek. Aangezien wij niet aan de 1,5 meter regels kunnen voldoen hanteren we geen vrije toegang meer. Op deze manier kunt u ons veilig bezoeken. U wordt verzocht wat eerder of exact op tijd te zijn. Als er nog mensen aanwezig zijn, dan hebben we een aparte wachtplek ingericht. Meestal hoeft u niet meer dan een paar minuten te wachten.

Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen, maar op deze manier kunnen we iedereen toch goed en veilig van dienst zijn.

* NIEUWE KUNST EN LIJSTPROFIELEN IN COLLECTIE
Er is weer diverse nieuwe kunst te koop en te huur, o.a. enkele boeketten schilderijen uit een recente expositie van Catrien Dirkmaat, een aantal nieuwe werken van Ineke ten Kaate, en ook de lijstencollectie is weer helemaal up-to-date.


Les kois (gris) van Ineke ten Kaate

* NIEUW WERK INEKE TEN KAATE
De werken komen uit een expositie met abstract realisme van Ineke. Het betreft diverse schilderijen met verschillende thema's. Zo zijn er nieuwe natuur-schilderijen van haar hand van o.a. kois, libellen, bijen, een grote stier, een schaap, en klaprozen, maar ook een groot werk met wielrenners en een 3-tal doeken van mooie jonge vrouwen. Een verrassend geheel, met als overeenkomst de losse stijl van schilderen met het paletmes en haar herkenbare kleurgebruik. Alle werken zijn te huur en te koop.

* UITBREIDING KUNSTCOLLECTIE AFGELOPEN JAAR

Leap of Faith van Wil Mijer: één van de 15 foto's uit de expositie.


* Afgelopen jaar hebben we een aantal nieuwe werken aan kunnen schaffen die nu in de collectie opgenomen zijn. Het gaat om heel diverse werken van o.a. Jennifer Wijnbergen, Piotr, Ronald Boonacker, Oliver Beijn, Kantcho Kanev, Saskia Bremer, Quaraish, Merche Oleivre, Ada Breedveld en Peter Meijer.

* Na een expositie met sprookjesachtige natuurfoto's van Wil Mijer, zijn er nog enkele schitterende foto's beschikbaar om te huren of te kopen. Daarnaast is de collectie ook uitgebreid met een aantal kunstwerken uit de collectie van Kunstuitleen Noordwest Veluwe.

Het bijzondere van Kunstuitleen Deventer is dat de collectie enorm breed is. Van zeefdruk tot ets, keramiek, glaskunst en originele hedendaagse, kleurrijke kunst op canvasdoek. Onze kunstenaars komen uit heel Nederland en deels uit het buitenland. Dus als U al langer met het idee speelt om wat moois voor aan de muur, op de vensterbank of dressoir te zoeken: wordt gewoon lid. De prijzen zijn alleszins betaalbaar en de helft van het huurbedrag bestaat uit een spaardeel waarmee U bij aankoop van een schilderij of object een (aan)betaling kunt doen. Nieuwsgierig geworden? Bezoek ons eens vrijblijvend tijdens onze openingsuren.

De nieuwe locatie van de Kunstuitleen: In het voormalige Davo-gebouw in het havenkwartier hebben we nu een mooie lichte ruimte, met een verrassende collectie hedendaagse kunst.


* KUNSTWERKEN VAN "NIEUWE KUNSTENAARS"

Les deux Amies van Ineke ten Kaate. Van deze populaire kunstenares komen er ook diverse schilderijen naar Kunstuitleen Deventer.


Bij de opening hebben we een expositie gehad met een mix van nieuwe kunstwerken. Het gaat daarbij vooral om kunst van kunstenaars die nieuw zijn voor Kunstuitleen Deventer. Wij hopen door een grotere diversiteit in het aanbod nog meer mensen enthousiast te maken voor onze Kunstuitleen en nodigen iedereen van harte uit om dan de nieuwe aanwinsten te komen bekijken en te huren of te kopen.

* UPGRADE EN ONDERHOUD COLLECTIE

Naast de uitbreiding van de kunstcollectie zal er ook hard gewerkt worden aan het upgraden van de kunstcollectie. Doorlopend zal een aantal werken tijdelijk uit de collectie gehaald worden voor reiniging, reparatie of om helemaal opnieuw en vooral mooier in te lijsten. Verder zullen de kunstwerken beter beschermd worden met zachte hoekbeschermers, zodat er minder beschadigingen kunnen ontstaan. We willen zo de kwaliteit van de Kunstuitleen en de collectie nog verder verbeteren.

"Let's Party"van Marianne Naerebout: een prachtige, kleurige, grote en vrolijke zeefdruk.


WELKOM BIJ KUNSTUITLEEN DEVENTER

Lago di Garda I van Ronald Boonacker. Eén van de prachtige zeefdrukken uit de Boonacker-collectie.

* Algemene informatie over de Kunstuitleen en de Lijstenmakerij

De Kunstuitleen in Deventer, die voorheen gevestigd was in het oude Kunstenlab-gebouw aan het Laboratoriumplein, is eind 2014 verhuisd. Het nieuwe adres is de Mr. H.F. de Boerlaan 151, het voormalige Davo-gebouw in het Havenkwartier. De nieuwe locatie is makkelijk bereikbaar en er is ruime, gratis parkeergelegenheid, pal voor de deur. De Kunstuitleen, bij velen nog bekend als Kunstenlab, doet regelmatig dienst als uitvalsbasis voor activiteiten en een aantal keren per jaar worden er exposities gehouden. Sinds de verhuizing is er in de Kunstuitleen ook een goed gesorteerde Lijstenmakerij aanwezig. U kunt er werkelijk van alles, op maat, in laten lijsten.

Om kunstwerken te kunnen lenen of reserveren moet u lid zijn van de Kunstuitleen. Heeft U interesse, dan kunt U zich tijdens de openingstijden van de Kunstuitleen laten inschrijven. U kunt dan tegelijkertijd rustig rondkijken in de uitgebreide collectie kunst en het werk van Uw keuze meteen meenemen. Natuurlijk kunt U dan ook langskomen om een werk om te ruilen, voor meer informatie of gewoon om eens wat rond te snuffelen in de steeds wisselende collectie.


Graag verwelkomen wij U in onze Kunstuitleen.


Son of a Beach van Peter Meijer. Een mooie zeefdruk in luxe zilverkleurige lijst met museumglas.


Kunstuitleen Deventer - Bezoekadres: Mr. H.F. de Boerlaan 151 - Deventer - Telefoon: 0570-244000
E-mail:
info@kunstuitleen-deventer.nl
Administratie: Kunstuitleen Midden Nederland - Postbus 100 - 3890 AC Zeewolde - Telefoon: 036-5226632
Openingstijden:
klik hier voor de aktuele openingstijden.