U bevindt zich hier: Kunstuitleen en Galerie
terug naar: Startpagina
Algemeen:

Zoeken naar:

Kunstuitleen en Galerie in Deventer

KUNSTUITLEEN


In de Kunstuitleen in Deventer is een steeds wisselend en gevarieerd aanbod aan kunstwerken aanwezig. De honderden kunstwerken zijn met zorg en gevoel voor kwaliteit gekozen. Vele uit het werk van in Nederland werkende professionele beeldende kunstenaars.
De uitleencollectie van Kunstuitleen Deventer bestaat uit schilderijen, grafiek, keramiek, glas, beelden en fotografie. De deskundige medewerkers van de uitleen helpen graag met het maken van een keus.
De uitleen kent verschillende abonnementen, waarbij het meest gekozen abonnement degene met een spaartegoed is. Met het opgebouwde tegoed kan een kunstwerk geheel of gedeeltelijk worden betaald. De meeste werken in de kunstuitleencollectie zijn ook los te koop. Hierbij kunt U ook gebruik maken van onze renteloze kunstkoopregeling.

Afbeelding: Kunstuitleen - De nieuwe kunstuitleenruimte in het Havenkwartier.

GALERIE


In de Galerie van Kunstuitleen Deventer vindt U vaak het nieuwste aanbod aan kunst, maar er worden ook regelmatig kleine exposities getoond. Soms ook van kunst die niet in de uitleencollectie komt, maar wel gewoon te koop is. We gebruiken de Galerie voor het presenteren van "nieuwe" kunstenaars, maar ook om nieuw werk van bestaande kunstenaars te laten zien. Daarnaast gebruiken we de Galerie ook om werken thematisch te presenteren of om bepaalde kunstwerken eens extra onder de aandacht te brengen. De Galerie hoort gewoon bij de Kunstuitleen en veel van de getoonde werken zijn beschikbaar om te huren. Ook hier geldt; voor wie kopen wil is er altijd de mogelijkheid om dit via onze renteloze kunstkoopregeling te doen.

Afbeelding: Nieuw of bijzonder werk in de Galerie: - loop er eens binnen en laat U verrassen door al het moois dat U er zult aantreffen.

HOE WERKT DE KUNSTUITLEEN?


HOE SCHRIJFT U ZICH IN

Voor € 2,50 per maand bent u lid van Kunstuitleen Deventer. Om u in te kunnen schrijven heeft u slechts een geldig legitimatiebewijs nodig en een geldig bankpasje van de bankrekening die gebruikt gaat worden om van U te incasseren.

De inschrijfkosten bedragen 1 - malig € 9,50. Voorts machtigt u de Kunstuitleen om maandelijks het huurtarief per automatische incasso te innen.

De machtiging eindigt vanzelf wanneer u stopt met huren. Na 1 jaar wordt u uitgeschreven uit ons bestand.

Afbeelding: Kunstuitleen - Niet alleen kunst voor aan de wand, maar ook mooie objecten in de collectie. (Foto oude locatie.)

WAT KOST DE KUNSTUITLEEN?


Tariefopbouw in euro's per maand:
Vast lidmaatschapsbedrag p/mnd € 2,50

Huurbedrag voor de geleende kunst p/stuk p/maand:
Bij 1 kunstwerk met een verkoopwaarde tussen 0 en 500 euro is het huurbedrag € 10,00 waarvan U de helft spaart.

Bij kunstwerken vanaf € 500,- is dit 2,0% van de verkoopwaarde van het kunstwerk. De helft hiervan is spaartegoed.
Dus kost het kunstwerk bijvoorbeeld € 750,- dan is het huurbedrag € 15,- waarvan U € 7,50 spaart.

SPAARTEGOED

In uw huurtarief zit een aanzienlijk deel spaartegoed. Dit tegoed kunt u gebruiken om een kunstwerk uit onze verhuurcollectie aan te kopen. U kunt tot maximaal €1500,- sparen. Wanneer uw spaartegoed bij aankoop niet toereikend is, kunt u vanzelfsprekend bijbetalen.

Restitutie van het spaartegoed is niet mogelijk. Als u stopt met huren en er is een tegoed over, dan kunt u dit nog maximaal 1 jaar gebruiken voor een kunstaankoop of daarna omzetten in een Kunstuitleenbon. Deze is ook nog eens maximaal 1 jaar geldig.

Afbeelding: Kunstuitleen en Galerie: - een enorme verscheidenheid in stijl en uitvoering.

HUURPERIODE EN ANDERE ZAKEN


HUURTERMIJN
U huurt een kunstwerk, afhankelijk van de kunstenaar, voor maximaal 1 jaar. In sommige gevallen kan deze termijn verlengd worden met nog 1 jaar. Na deze periode beslist u of u het kunstwerk aankoopt of omruilt voor een ander kunstwerk. Eerder omruilen of kopen kan altijd. Zo lang U lid bent van de Kunstuitleen is het de bedoeling dat U steeds minimaal 1 werk huurt. Er is wel de mogelijkheid om bij verbouwing of verhuizing tijdelijk te stoppen met huren voor de periode van maximaal 1 jaar. Uw eventuele spaartegoed blijft dan gewoon geldig.

HUREN ZONDER SPAREN
Er is ook de mogelijkheid om te huren zonder opbouw van een spaartegoed. Dit is met name bedoeld voor bedrijven en instellingen. Vraagt U bij ons naar de voorwaarden.

KOPEN
Wanneer u besluit een kunstwerk aan te kopen, dan bieden wij u de mogelijkheid gespreid te betalen. Maak gerust gebruik van onze kunstaankoopregeling, ook al heeft u al een spaartegoed. U betaalt bij ons namelijk géén rente of andere bijkomende kosten gedurende de betalingstermijn.

(Voor de bijbehorende regels en voorwaarden als abonnee kunt U hier klikken.)

Afbeelding: Kunstuitleen: - U heeft de keus uit een steeds wisselende collectie van honderden verschillende kunstwerken.


Kunstuitleen Deventer - Bezoekadres (alleen op afspraak): Mr. H.F. de Boerlaan 151 - Deventer - Telefoon: 0570-244000
E-mail:
info@kunstuitleen-deventer.nl
Administratie (alleen op afspraak of voor postverzending): Kunstuitleen Midden Nederland - Krachtenveld 52 - 3893 CD Zeewolde - Telefoon: 036-5226632
Openingstijden:
klik hier voor de actuele openingstijden.

Ga naar: Kunstuitleen: reglement voor abonnees