Kunstuitleen

In de Kunstuitleen in Deventer is een steeds wisselend en gevarieerd aanbod aan kunstwerken aanwezig. De honderden kunstwerken zijn met zorg en gevoel voor kwaliteit gekozen. Vele uit het werk van in Nederland werkende professionele beeldende kunstenaars.
De uitleencollectie van Kunstuitleen Deventer bestaat uit schilderijen, grafiek, keramiek, glas, beelden en fotografie. De deskundige medewerkers van de uitleen helpen graag met het maken van een keus.
De uitleen kent verschillende abonnementen, waarbij het meest gekozen abonnement degene met een spaartegoed is. Met het opgebouwde tegoed kan een kunstwerk geheel of gedeeltelijk worden betaald. De meeste werken in de kunstuitleencollectie zijn ook los te koop. Hierbij kunt U ook gebruik maken van onze renteloze kunstkoopregeling.

Hoe werkt de kunstuitleen?

Inschrijven als lid:
Voor € 3,00 per maand bent u lid van Kunstuitleen Deventer. Om u in te kunnen schrijven heeft u slechts een geldig legitimatiebewijs nodig en een geldig bankpasje van de bankrekening die gebruikt gaat worden om van U te incasseren.

De inschrijfkosten bedragen 1 – malig € 9,50. Voorts machtigt u de Kunstuitleen om maandelijks het huurtarief per automatische incasso te innen.

De machtiging eindigt vanzelf wanneer u stopt met huren en het spaartegoed besteed heeft. Daarvoor heeft u maximaal u 1 jaar de tijd na inlevering van het laatst geleende werk. Na 1 jaar wordt het abonnement beëindigd en wordt u uitgeschreven uit ons bestand.

Wat kost de kunstuitleen?

Tariefopbouw in euro’s per maand:
Vast lidmaatschapsbedrag p/mnd € 3,00

Huurbedrag voor de geleende kunst per stuk per maand:
Bij 1 kunstwerk met een verkoopwaarde tussen 0 en 500 euro is het huurbedrag € 10,00 waarvan U de helft spaart.

Bij kunstwerken vanaf € 500,- is dit 2,0% van de verkoopwaarde van het kunstwerk. De helft hiervan is spaartegoed.
Dus kost het kunstwerk bijvoorbeeld € 750,- dan is het huurbedrag € 15,- waarvan U € 7,50 spaart.

Spaartegoed

In uw huurtarief zit een aanzienlijk deel spaartegoed. Dit tegoed kunt u gebruiken om een kunstwerk uit onze verhuurcollectie aan te kopen. U kunt tot maximaal €1500,- sparen. Wanneer uw spaartegoed bij aankoop niet toereikend is, kunt u vanzelfsprekend bijbetalen.

Restitutie van het spaartegoed is niet mogelijk. Als u stopt met huren en er is een tegoed over, dan kunt u dit nog maximaal 1 jaar gebruiken voor een kunstaankoop of heractiveren als u binnen dat jaar weer gaat lenen.

Huurperiode en andere zaken

HUURTERMIJN
U huurt een kunstwerk, afhankelijk van de kunstenaar, voor maximaal 1 jaar. In sommige gevallen kan deze termijn verlengd worden met nog 1 jaar. Na deze periode beslist u of u het kunstwerk aankoopt of omruilt voor een ander kunstwerk. Eerder omruilen of kopen kan altijd. Zo lang U lid bent van de Kunstuitleen is het de bedoeling dat U steeds minimaal 1 werk huurt. Er is wel de mogelijkheid om bij verbouwing of verhuizing tijdelijk te stoppen met huren voor de periode van maximaal 1 jaar. Uw eventuele spaartegoed blijft dan gewoon geldig.

HUREN ZONDER SPAREN
Er is ook de mogelijkheid om te huren zonder opbouw van een spaartegoed. Dit is met name bedoeld voor bedrijven en instellingen. Vraagt U bij ons naar de voorwaarden.

KOPEN
Wanneer u besluit een kunstwerk aan te kopen, dan bieden wij u de mogelijkheid gespreid te betalen. Maak gerust gebruik van onze kunstaankoopregeling, ook al heeft u al een spaartegoed. U betaalt bij ons namelijk géén rente of andere bijkomende kosten gedurende de betalingstermijn.

(Voor de bijbehorende regels en voorwaarden die voor u van toepassing zijn als abonnee van de Kunstuitleen kunt u hier klikken.)